Отново арестуват неправилно паркирали коли във Враца

Отново арестуват неправилно паркирали коли във Враца

На неправилно паркиралите автомобили във Враца отново се поставят скоби. Наказателната мярка не се осъществяваше близо година и половина. Причината бе липса на скобарски коли. След проведена обществена поръчка обаче общинското предприятие „Паркинги и гаражи” се сдоби с два автомобила. Единият вече е пуснат в действие. Това обявиха за „Враца днес” от ръководството на фирмата. На този етап няма промяна в налаганата глоба. За сваляне на скоба от неправилно паркирано моторно превозно средство се плаща 10 лв. Допълнително се плаща престоят за платено паркиране.

Вторият скобарски автомобил ще бъде пуснат в действие при разрастването на Синята зона във Враца. Предвижда се тя да се разрасне и в района на Областна администрация, Енергото и улиците около Кооперативния пазар. Това обаче ще стане факт единствено след изрично решение на общинския съвет в града.

Като основен проблем от общинското предприятие „Паркинги и гаражи” очертават предстоящата липса на места за спиране дори срещу заплащане в идеалния център на Враца след завършването на новата Сувенирна палата. Причината е, че паркингът зад Съда и част от ул. „Иванка Ботева” има около 40 места със служебен абонамент. По този повод от ръководството на фирмата обмислят да обособят безплатни паркинги. Те ще бъдат в района на ул. „Георги Апостолов” – участъкът между Тубдиспансера и кв. „Младост”, на площада пред стадион „Христо Ботев” и в района на Младежкия дом. И за тази идея обаче зелена светлина ще се чака от общинския съвет.
2019-11-15 13:06:50