Апел! Събират се средства за болно дете

Апел! Събират се средства за болно дете

Благотворителен концерт в подкрепа на Паола Ангелова ще се проведе тази вечер във Враца. Проявата ще се състои от 18.30 часа в Градската концертна зала. Тя е под патронажа на кмета Калин Каменов. Съорганизатор е Областния информационен център в града под Околчица.

Паола се  ражда с рядка урологична малоформация (без пикочен мехур). Веднага, щом научават за проблема на Паола, родителите започват да търсят възможно решение. Започват редица операции, които са безрезултатни. Изключение прави последното, при която е използван един по-различен метод – Митрофанов. При него пикочният мехур и апендиксът се свързват, от едната страна, а от другата, - се извежда на коремната стена и завършва с отвор в нея. През „стомата“, както се нарича новият отвор на корема, се вкарва катетър до пикочния мехур и на всеки 3 часа се изпразва. Известно време тази система работеше добре, но напоследък Паола се оплаква от болки в стомаха, освен това се образуват и камъни в корема. При това се е получило стесняване на „стомата“ и затруднено катетъризиране; има хидронефроза 2-ра степен с хидроуретър в горна трета.

Родителите на Поли не са спрели да търсят възможности за нейното излекуване. Така попадат на сръбската болница в Белград "Bel Medic General Hospital". След прегледи и изследвания, както се и очакваше, тамошният водещ уролог на болницата д-р Джинович предложи Поли да бъде оперирана. Операцията, ще се състои на 15-ти ноември.

Предложената оферта за операцията на Поли в Белград е 15 000 евро. Освен тази сума има съпътстващи разходи по престой, закупуване на медикаменти след операцията и последващо лечение, или общо около 22 000 евро. За съжаление тази сума семейството трябва да събере до края на месеца, а време почти никакво не е останало.

Сумата от 15 000 Евро вече е събрана и днес сме тук, за да съберем оставащите 7 000 Евро за съпътстващите разходи по престой и закупуване на медикаменти след операцията и последващо лечение.

 

 
2019-11-06 14:07:12