Уважаеми кандидати за Враца, нека заедно построим параклис

Уважаеми кандидати за Враца, нека заедно построим параклис

В днешния брой на в-к "Северозапад днес", в последния ден на предизборната кампания лансираме идеята кандидатите за кметове и съветници във Враца да се обединят за построяване на православен храм в с. Върбица- единственото в област Враца, в което няма такъв, с което да покажем единение и грижа и за последното малко село в нашата община.

Ето и текста на нашето обръщение:

Да построим заедно параклис във Върбица!

Някак символично, но изборите в България са често във времето около Димитровден. Когато нашите предци са приключвали усилната работа и е идвало време за равносметка и почивка. Димитровден е и професионален празник на строителите. Защото какво друго са изборите, освен преценка на направеното и надежда за нов градеж.

Ние, от вестник „Северозапад днес”, искаме да поставим в края на предизборната кампания една благородна кауза – за построяване на православен параклис в село Върбица. Това е единственото населено място в община, а и област Враца, което няма храм. Затова приканваме предизборните щабове на всички политически сили във Враца да подкрепят инициативата. Тя е дело на две достойни жени от Върбица, които досега не срещнаха истинска подкрепа.

Нека дадем своята лепта за параклис във Върбица!

Един общ градеж ще бъде символ на онова, което най-много ни липсва в днешното объркано време. Заветът на хан Курбат, но и християнската вяра, че доброто е в нас и Бог ни закриля.

 

След апела ни стана ясно, че на свое заседание Общинският съвет във Враца е гласувал 34 220 лева за построяването на параклиса, с който ще бъде факт грубият строеж на сградата. Нашата идея за събиране на средства за изографисване и закупуване на църковна утвар до момента подкрепиха кандидатите за кметове Калин Каменов и Красимир Богданов.

 

 
2019-10-25 16:05:17