Награждават топ хирург с „Лекар на годината 2019”

Награждават топ хирург с „Лекар на годината 2019”

Доктор Венцислав Анков ще бъде отличен с приза „Лекар на годината 2019”. Хирургът, работещ в МБАЛ – Мездра е номиниран за високата награда от всички лекари от Врачанска област. Това съобщиха за „Враца днес” от Българския лекарски съюз в града под Околчица. „Лекар на годината 2019” ще му бъде връчен на 17 октомври (в навечерието на празника Ден на българския лекар) от ръководството на Българския лекарски съюз. Това ще стане на специална церемония в зала Роял на столичния хотел Балкан. Доктор Анков е номиниран в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност”. Той е единственият медик от Врачанско, който ще получи високия приз в столицата.

Сред официалните гости на церемонията ще са Диана Ковачева - омбудсман на Р България, здравният министър Кирил Ананиев, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари, съобщиха от БЛС.

Призът „Лекар на годината 2019” от лекари от област Враца ще бъдат връчени на 1 ноември. Към днешна дата все още не са ясни имената на медиците, които ще бъдат удостоени с високата награда, тъй като все още тече гласуване сред лекарите от областта.  

 
2019-10-15 14:25:29