Жители на още две села поискаха Аспарухов за кмет на Мездра

Жители на две села поискаха Аспарухов за кмет на Мездра

Иван Аспарухов и част от екипа му от листата за общински съветници, продължават посещенията си в селата. При вчерашните си срещи в селата Старо село и Царевец,  обсъдиха нерешените през последните четири години техни проблеми.

Пропуснатите възможности за осигуряване на финансов ресурс за подобряване на инфраструктурата в селата от Програма за развитие на селските райони от страна на Община Мездра бяха важен акцент при срещата с жителите на село Царевец. Туристическият потенциал на Царевец и датираните от 16 до 19 век уникални скални рисунки в пещерни ниши край Царевец бяха сред коментираните теми. Г-н Аспарухов припомни, че Община Мездра е разработила проект за екопътека от град Мездра до тази историческа ценност, но изглежда през последните години, такъв проект не е бил приоритет.

Инж.Николинка Кътовска, г-н Тошко Стоянов и г-жа Катя Йотова – настоящи общински съветници допълниха представянето на програмата на местната коалиция и призоваха присъстващите да подкрепят с бюлетина № 68 екипът на доказаните и  младите, за да бъдат решени проблемите на техните села.

„Никой вече не се интересува от проблемите на малките населени места“, споделиха жителите на едно от малките села в община Мездра – Старо село при срещата си с Иван Аспарухов и кандидатите за общински съветници от Местна коалиция „АБВ“ (ЗНС, Воля, АБВ). Припомняйки си някогашните приемни дни на кмета на Общината в селата, на които са представяли важните за тях проблеми и те са били решавани. Жителите на красивото малко селце Старо село с болка споделиха, че през последните години някогашните красиви гори в околността са били изсечени, земите – заградени с огради от незнайни земеделски производители, без наоколо да се отглежда нито едно животно. Постоянните повреди на уличното осветление и улиците, обсипани в дупки са другите проблеми, за които не са срещнали никакво разбиране от страна на Общината.

Жителите на селата Старо село и Царевец пожелаха успех на Иван Аспарухов и неговия екип в бъдещата им съвместна работа, с надеждата, че отново ще бъдат чути проблемите на малките села в Община Мездра.

„За да бъдат Вашите проблеми чути и да бъде намерено решение за тях - № 68“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 


1


2019-10-07 17:52:19