Момчил Младенов: Ще работя за Враца и врачани!

Момчил Младенов: Ще работя за Враца и врачани!

Враца ще има ново управление и нов Общински съвет, тъй като градът и общината имат нужда от това. Това обяви при откриването на предизборната си кампания кандидатът за кмет от БСП за България Момчил Младенов.

„Моят основен приоритет е екипната игра, прозрачността на управление. Решения няма да се взимат еднолично”, обеща кандидатът за кмет на социалистите.

„БСП за България“ ще води една положителна и спокойна кампания. В нея ще доминира добрият тон, допълни общинският лидер във Враца Цветелина Дамяновска.

По време на откриването на предизборната си кампания се представиха управленската програма на кандидат-кмета и кандидатите за общински съветници. Те се обединиха   зад  каузата: „За Враца на врачани”.

„Познавам добре проблемите на града и на хората в него. Имам подробен план за решаването им и знам, че с подкрепата на своите съграждани ще успеем да постигнем значими резултати. Знам, че общинската политика е най-близко до гражданите, до техните потребности и е насочена преди всичко към местните общности. Затова винаги ще се застъпвам именно за тях”, сподели Момчил Младенов и допълни, че като кмет на града ще възстанови диалога между Общината и врачани. Отделно от това ще се намали бюрокрацията и ще се гарантира достъпност на администрацията и услугите в общината.

Градът трябва да се развива хармонично, защото Враца не е само централен градски площад. Центърът е лицето на града, но сърцето са кварталите, където хората се прибират всяка вечер, където отглеждат децата си. В община Враца има 22 населени места, които заслужават пълното внимание на общинската администрация. Кметовете на тези села заслужават своето уважение и финансов ресурс, отделен от голямата община за развитие и добър живот на хората, заяви още кандидатът за кмет на БСП. По той обещава непрекъснат диалог с кметовете на по-малките населени места.

„За последните 4 години абсолютно нищо не се е случило в селата от община Враца. В 18 от тях не е постъпил и лев. Ще помислим за тях. Сред приоритетите ни е селата да бъдат с отделен бюджет от този на община Враца. По този начин те ще могат да се развиват”, заяви в допълнение лидерът на общинската структура на червените Цветелина Дамяновска.

Враца трябва да се превърне в град на младите хора, категоричен е Момчил Младенов.

„Моята мечта е Враца да бъде град, в който работим, учим и с любов създаваме семейства. Град, който е удобен за живеене, безопасен за своите жители и най-вече – град, в който се диша спокойно”, допълни Младенов.

Безплатни детски градини и ясли, увеличаване на еднократната помощ за новородено, безплатни детски кухни, са само част от мерките, с които ще се намали демографската криза и ще се осигури бъдеще за младите хора в общината.

„Хората във Враца трябва да трябва да се чувстват спокойни и сигурни за своите доходи, а не да търсят бъдеще в столицата или в чужди земи. Общината трябва да осигури място за всяко дете в общинско детско заведение и безплатен транспорт.”, допълни още кандидат-кметът.

Стратегията му се фокусира специално и върху качеството на материалната база в учебните заведения, иновативните методи за обучение и разработването на адекватни програми съвместно с бизнеса, които дават професионално образувание на децата и помагат при избора на професия и продължаващо висше образование.

Друг приоритет на кандидатът за кмет Момчил Младенов е стабилизирането на общинските болници, развитие на медицинските практики в малките населени места, денонощна аптека и разкриване и поддържане на денонощен стоматологичен кабинет.

„В основата на доброто здраве е въздухът, който дишаме всеки ден. Това, че Враца се намира в подножието на Балкана, не е достатъчен гарант. Необходимо е незабавно изпълнение на заложените дейности в общинската програма за подобряване на качеството на въздуха в града. Минималните и незабавни мерки, които трябва да се предприемат са ежемесечно миене на улиците за премахване на праха и стартиране на програма за намаляване употребата на твърдо гориво за отопление.”, уточни Момчил Младенов.

В името на Враца ние ще успеем. Със 66 млн. лв. ще се осигурят всички тези дейности, заложени в програмата за управление. След като се сложи фокусът върху човека, ще се сбъдне смисъла на каузата ни „Враца на врачани“, заяви в заключение Момчил Младенов.   

 

Кандидатите на „БСП за България“ са с номер 56 в бюлетината на 27 октомври.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


1
2
3
4


2019-09-30 11:52:31