Патриотите атакуват кметския стол във Враца, Оряхово, Мездра и Роман

Патриотите атакуват кметския стол във Враца, Оряхово, Мездра и Роман

След проведените общи събрания на структурите на ВМРО във Врачанска област стана ясно, че Патриотите ще участват в местните избори във всичките десет общини на областта. ВМРО издига свои кандидати за кметове на общините Враца, Оряхово, Мездра и Роман.

Във Враца са обсъждани две кандидатури, но с пълно мнозинство местната структура подкрепи депутата Красимир Богданов. ВМРО ще представи пълна листа за общински съветници с широко гражданско присъствие и кандидати за кметове в почти всички населени места в общината. Очаква се, зад кандидатурата на Богданов да застанат политически партии, както от патриотичния сектор, така и от традиционната десница, а също и социалдемократически формации.

В Оряхово, войводите залагат на заместник-областният управител Робертино Маринов. Кандидати за кметове ще бъдат издигнати във всички села. Продължават преговорите за коалиция с други политически партии.

В Мездра, ВМРО ще участва заедно с ГЕРБ, като кандидатът за кмет е предприемачът Мирослав Захариев – член на общинското ръководство на ВМРО.

В Роман, ВМРО ще участва самостоятелно, а организацията издига кандидатурата на управлявалия два мандата общината бивш кмет Красимир Петков.

В общините Мизия, Криводол и Борован, ВМРО ще участва със собствени листи за общински съветници и кандидати за кметове на кметства.

В Хайредин, патриотите се коалират със Земеделски народен съюз, а в общините Козлодуй и Бяла Слатина продължават преговорите за формиране на десноцентристки коалиции.
2019-09-09 09:39:44