Криводолските пилоти отново с отборна победа и в Баховица

Криводолските пилоти отново с отборна победа и в Баховица

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри в неделя сутринта традиционния рали-крос в село Баховица. Състезанието е четвърти кръг на Националния шампионат и се проведе на 27 и 28 юли за 31 пореден път.

Организатори на събитието са АСК „ВРОМОС-ЖАКЕН“ и Община Ловеч.

Заявки за участие подадоха 33 участници – най-много от началото на сезон.

Всяка година само в Ловеч от кръговете на шампионата участва и състезател от Румъния.

И тази година, и то само в Ловеч, в състезанието се включи и жена –Красимира Стоянова от Разград.

Ралито премина при стройна организация, като първия ден бяха свободната и официална тренировка, както и I тур за квалификации. Вторият ден включваше II и III квалификационен тур, полуфинал и финал.

Участваха състезатели от Монтана, Криводол, Видин, Враца, Ловеч, Разград, Габрово, Ботевград, Румъния.

В първа дивизия (до 3500) на първо място се класира Мирослав Цветанов от АСК Жико Мотоспорт с 20 точки, следван от Минчо Борисов от АСК Старт М Криводол с 14 точки и Антон Хайтов от АСК Жико Мотоспорт с 14 точки.

В Дивизия 2 (до 1600 предно) първото място бе за Ивайло Йончев от АМК Ботевград с 26 точки, следван от Пламен Цветанов от АСК Старт М Криводол с 22 точки и Симеон Велев от АМК Ботевград с 18 точки.

В Дивизия 3 ( до 2000 задно) първото място е за Методи Тодоров от АСК Старт М Криводол с 25 точки, второ за Цветелин Велков от АСК Старт М Криводол с 23 точки и трето за Данко Алексиев от АСК Старт М Криводол 2 с 18 точки.

Отборен победител в рали надпреварата стана АСК Старт М Криводол.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова връчи наградите на участниците. Маринова отличи и единствената жена – участничка в рали-кроса, като и подари кристал с 2 D изображение, включващ изглед от Ловешка крепост, паметника на Васил Левски и един от цветните символи на Ловеч- люляка. А на кристала се четеше надписа: „Тук всеки се връща“.

На финала, директорът на състезанието Ивелин Йончев връчи на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова специален плакет с благодарност за помощта за провеждането на Рали крос Ловеч 2019 г.

Градусът на емоцията беше висок, а динамиката на гонките привлече много зрители през двата почивни дни в Баховица.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4


2019-07-29 16:09:56