Управляващи отсвириха врачанските съветници

Управляващи отсвириха врачанските съветници

Новото ръководство на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” и здравният министър Кирил Ананиев отсвириха Общинският съвет в града под Околчица. Те бяха поканени на извънредно заседание на местния парламент, на което трябваше да се обсъди състоянието на лечебното заведение и мерките, които ще се вземат за неговото оздравяване. Въпреки изпратените две писма от парламентарния шеф Румен Антов до здравното министерство и изричната покана към новия Съвет на директорите те така и не се явиха на провелата се вчера извънредна сесия.  

„Изпратени са две писма до Министерството на здравеопазването за участие в заседанието. Отговор от там не се получи. Това ме провокира да звъня лично в министерството. Никой обаче не пожела да ми отговори дали ще има техни представители.”, заяви Румен Антов.

Оказва се, че липсата на членовете на новия Съвет на директорите на врачанската болница на сесията е поради факта, че част от тях са в чужбина. Изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев е на почивка в Хърватска. Нели Нешева пък в момента се намира в Америка. Лична трагедия е спряла Петър Димитров да пътува вчера към Враца.
2019-07-26 11:41:13