Вината "Ponte Dio" дебютираха в София

Вината

Новата марка вина от Северозапада- PONTE DIO дебютира в София. Първата реколта на врачанските вина бяха представени в престижното столично заведение „Grape Central“. Сред присъстващите бяха Емил Коралов и уайнмейкъра им Иво Тодоров. 

Винените ценители имаха възможността да опитат четири елегантни бели вина- Врачански мискет, Шардоне, Ризлинг и купаж от Врачански мискет и Шардоне. Вината получиха ласкава оценка за добър дебют. Интересен дебат предизвика виното от флагмана на избата- Врачанския мискет и комбинацията му с шардоне.

Собственикът Младен Цолов разказа повече за крайдунавския тероар и развитието на младите лозя, за избора на класическите бели сортове и за типичния за региона Врачански мискет, който е стар местен сорт и няма нищо със социалистическата селекция на останалите подобни по име ароматни сортове- Кайлъшки, Варненски, Сандански и Сунгурларски и др. мискети. Той благодари за доброто партньорство на местните изби шато Бургозоне и винарна Типченица, както и на домакините за любезната покана, страхотното представяне и приятната атмосфера на виненото събитие.

 
2019-07-26 07:32:16