Откриха нов бюст-паметник на Васил Левски

Откриха нов бюст-паметник на Васил Левски

На официална церемония кметът Калин Каменов и председателят на Общинския съвет – Румен Антов откриха нов бюст-паметник на Васил Левски във Враца по повод 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. Новоизграденият паметен знак бе осветен от Врачанския митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

Програмата продължи с поетична композиция, в изпълнение на ученици на ИОУ „Васил Левски“, както представяне на паметни дати и събития от живота на Апостола. В знак на признателност, пред паметника на великия българин бяха поднесени венци и цветя, а екипът на Младежкия център, заедно с възпитаници на детски градини и граждани поставиха ръчно изработената гирлянда пред монумента на великия българин.

На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, общински съветници, директорът на ИОУ „Васил Левски“ – Румен Петков, представители на културни институции, ученици и граждани.

Паметният знак е изработен от скулптора Цветан Цеков, а близо 1-метровият бюст е творчески проект на братята Васил и Борис Цекови.
2019-07-18 13:16:11