Еко активисти се надигнаха във Враца

Еко активисти се надигнаха във Враца

На еко акция излязоха днес във Враца активисти и общественици от града. Около 20 човека се събраха пред сградата на регионалната инспекция по околна среда, за да потърсят отговори на актуални „зелени” проблеми.

„Дошли сме тук, за да търсим прозрачност. Искаме от отговорните институции ясни и точни отговори кога и къде ще бъде извозен опасния серовъглерод, съхраняващ се на територията на бившия завод „Химко” и защо Враца трябва да се превръща в бунище”, заяви Албена Симеонова, която е един от организаторите на днешната проява.

Еко активистите са категорични, че към днешна дата няма яснота къде ще бъдат извозени опасните отпадъци. Според тях в момента всичко се върши при липса на пълна прозрачност.

„Приканваме всички да бъдат активни в отстояване на правото си на чиста околна среда, гарантираща живота и здравето ни, на нас и на децата ни“, апелират организаторите, сред които са Албена Симеонова, Борислав Сандов и Милен Стоянов.

С наболелите проблеми те ще се обърнат и към врачанския губернатор Малина Николова, кметът Калин Каменов и общинските съветници. От тях ще бъде поискан отговор дали ще позволят на територията на града ще бъде позволено да се унищожат опасните отпадъци.

Към днешната проява се присъединиха и общинските съветници Владислава Лакова и Георги Генов.

 

 


1
2
3


2019-07-16 14:10:51