Наливат половин милион в асфалтиране на селски пътища

Наливат половин милион в асфалтиране на селски пътища

Цялостно асфалтиране започва на пътя до врачанското село Косталево и на участъка между Девене и Три кладенци. В дейностите ще бъдат налети 500 хил. лв. Средствата са от икономии в бюджета и подобрена събираемост от наеми и са за пълното възстановяване на двете пътни отсечки, които са в изключително тежко състояние. Предложението за цялостното асфалтиране на пътните участъци ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет в края на месец юли градоначалникът Калин Каменов. Това обяви кметът в социалните мрежи.

За асфалтирането на пътят до с. Косталево са необходими 230 000 лева, като за населеното място са предвидени и над 60 000 лева от капиталовата програма за асфалтиране на улица „Христо Ботев“. Средствата за възстановяване на участъка между Девене и Три кладенци са в размер на 220 000 лева. В рамките на заседанието на местния парламент врачанския градоначалник ще предложи и 50 000 лева за ремонт на улици в квартал „Бистрец“, като средствата отново са от икономии в бюджета, благодарение на строгата финансова дисциплина.

„Вярвам, че предложението ми ще бъде подкрепено от общинските съветници, тъй като по този начин заедно ще решим едни от най-наболелите проблеми за жителите на тези населени места. Въпреки внушенията, че се концентрират средства само в централната градска част, живущите в населените места на града виждат, че това са само спекулации. Към момента екипите продължават с ремонтните дейности на пътя между Мраморен и Голямо Пещене, като след това ще се възстановяват участъци в Челопек и Лиляче. Успоредно с това се изпълняват и дейностите, предвидени в капиталовата програма, където за 2019 година са предвидени близо 700 000 лева за селата.

С моя екип показахме, че когато се работи с ясна визия и си в непрестанна комуникация с гражданите, нещата се случват, макар и не с такива темпове, каквито се иска на всеки от нас.”, категоричен е Калин Каменов.

 
2019-07-11 15:14:02