Пилоти мерят сили на пистата в Криводол

Пилоти мерят сили на пистата в Криводол

Около 20 пилоти се очаква да вземат участие в рали кроса в Криводол. През почивните дни писта "Строител" е домакин на 3-ия кръг от държавния шампионат в тази атрактивна разновидност на автомобилния спорт. Очаква се състезанието да събере голяма публика, тъй като феновете отдавна не са имали възможност да се радват на атрактивните стартове. След първия кръг, проведен във Видин, в средата на май до сега състезание не е имало. Съгласно програмата на шампионата досега трябваше да се проведат кръгове в Мадан, Криводол и Ловеч, но по различни причини те бяха отложени.

В дивизия 1 домакините ще се впуснат с 4 състезатели: Светослав Манастирски, Емил Минчев, Минчо Борисов и Иван Иванов, които ще мерят сили с четирима пилоти на Жико мотор спорт. В дивизия 2 с четирима пилоти ще участва АМК Ботевград, а от АСК Старт М ще се впуснат Пламен Цветанов и Георги Василев. Николай Неков от Жико мотор спорт и Християн Георгиев от АСК Боила допълват 10-ката на участниците в тази дивизия.

12 пилоти ще стартират в най-оспорваната трета дивизия. Седем ще са представителите на АСК Старт М Криводол, по двама пилоти ще имат Жико и Ара мотор спорт, а последният участник е представителят на Проспийд Ивайло Иванов. Тук най-много ще са автомобилите ВАЗ 2005- шест, като за разнообразие ще има и две ВАЗ 2007 и ВАЗ 2001.  
2019-07-11 09:41:28