Няма да закрия областна болница, обеща министър Ананиев

Няма да закриват работещи болнични отделения, обеща министър Ананиев

 „В последните два дни се казаха много неистини от парламентарната трибуна на Народното събрание. Областните болници са кръвоносната система на здравеопазването, общинските болници също имат своето място. Не ми е минавало и през ума да затворя областна болница“, заяви здравният министър в отговор на въпрос относно преструктурирането на областните болници в Северозападна България.

За пореден път той подчерта проблемите в сектора, като уточни, че се водят преговори с банките, за да бъдат подпомогнати болниците с най-сериозни задължения. „Като министър съм длъжен да осигуря на българските граждани качествено лечение, но трябва да е ясно, че не финансираме структури и сгради, а лечение – реално осъществена дейност.

В този смисъл получих и подкрепата на директорите на областните болници във Видин, Враца и Монтана. С тях се разбрахме през следващата седмица заедно да анализираме състоянието на отделните звена в болниците.  Няма да закриваме работещи отделения“. Това стана ясно още от думите на здравния министър. 

 
2019-06-28 18:02:01