Красимир Богданов влезе в Комисията по мониторинг

Красимир Богданов влезе в Комисията по мониторинг

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов беше избран за член на Комисията по мониторинг на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа/ПАСЕ/. Това стана по време на юнската сесия на Асамблеята. Предложението дойде от групата на Европейските консерватори в която ВМРО членува. Комисията по мониторинг следи за развитието на демократичните процеси в страните членки на Съвета на Европа, включително и за спазването правата на малцинствата в съответните държави.

В края на миналата година, Богданов сезира комитета на министрите на Съвета на Европа за нарушаване правата на българите в Република Сърбия, при избора на Съвет на националното малцинство. Комитетът извършва проверка по сигнала и към Сърбия са отправени редица въпроси за състоянието на правата на малцинствата.

Богданов, който е и зам.-ръководител на българската делегация в ПАСЕ, става вторият представител на страната ни в една от най-важните комисии, след Джема Грозданова от ГЕРБ/ЕНП - ръководител на българската делегация и член на Бюрото на Съвета.
2019-06-25 15:29:25