Обрат! Кмет ще гласува „против” на болнично събрание

Обрат! Кмет ще гласува „против” на болнично събрание

Врачанският градоначалник Калин Каменов да гласува „против” по първите 5 точки от дневния ред на общото събрание на Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” в града под Околчица. Това решиха на свое заседание общинските съветници. Отрицателен вот кметът ще даде относно годишния финансов отчет на дружеството за 2018 година, заверен от регистриран одитор. Каменов ще бъде против приемането на консолидирания доклад за дейността за миналата година, както и ще даде отрицателен вот за освобождаването от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2018 г.

По време на общото събрание, което ще се проведе в началото на месец юли тази година врачанският градоначалник на място ще реши как да гласува относно промяната в състава на директорите на МБАЛ „Христо Ботев”, избор на регистриран одитор за тази година и определяне на възнагражденията на членовете на съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението.

Предложението за отрицателния вот на кмета Калин Каменов по време на болничното събрание дойде от общинския съветник Цветелина Дамяновска.

„Въздържал се не може да бъде никаква позиция. В случая не се касае за никакъв популизъм. Това е една обезкървавена болница, в която липсва персонал и консумативи”, категорична бе в пленарната зала Цветелина Дамяновска.

 

 
2019-06-25 14:29:46