„Екометан“ изнася газ в Сърбия

„Екометан“ изнася газ в Сърбия

Врачанската фирма „Екометан“ е един от пионерите на търговията с компресиран природен газ в България. Тя открива първата си метан-станция през 2005 г. във Враца. Следва обект в Монтана, от миналата година притежава станция на бул. „Н.Мушанов“ в София, а отскоро и такава в Пловдив.

„Растежът ни е напълно естествен, признава управителят Малин Езекиев. Започнахме да доставяме компресиран газ в платформи на различни фирми най-напред в областта, след това в Монтана, Лом, Видин и така до Троян. Метанът е най-евтиното и екологично гориво, а ние чрез нашите „виртуални тръби“ го доставяме до клиентите. Изискванията за повишаване на енергийната ефективност ни правят конкурентни. Особено се увеличи търсенето след 2017 г.“, споделя Езекиев.

„Екометан“ вече „изнася“ метан за Сърбия. Негов клиент е големия торов завод в Прахово. Новите клиенти закономерно водят до развитие на компанията. В момента тя инвестира в разширение на капацитета си, което ще доведе до неговото утрояване. Едновременно могат да се зареждат три платформи, които да доставят газ на клиентите. Близо 30 са вече заетите в газовата компания, която се наложи с иновативността и коректността си в цяла Северна България. 


сн.1
сн.3


2019-06-22 07:56:58