Дебютна изложба на млада художничка

Дебютна изложба на млада художничка

На 11 юни в галерия „Арт Кармин“ във Враца бе открита дебютна изложбата на младата художничка Цветелина Андонова.

Тя включва 33 картини, обединени под името „Цветя и слънце“. Изложбата бе открита от галеристката Надя Донкинска, която подчерта, че творбите съдържат много светлина и топлина, реалност и романтика. Те са изпълнени основно в акрил и масло, но има и графика с креда, показваща устрема и енергията на прекрасните коне на Цветелина. Целта на нашата галерия е да даваме поле за изява на нашите творци и особено на младите и съм сигурна, че това е само първата, но със сигурност няма да е последната изложба на Цветелина Андонова“, заяви Донкинска.

„Името на изложбата „Цветя и слънце“ разкрива нейното съдържание- пъстри картини с ведро настроение, каквото подобава за началото на лятото и се надявам да ви харесат“, сподели младата художничка.

Цветелина Андонова рисува от малка. Преминала е през школите на Тошко Тодоров и Емилия Върбанова. Завършила е Педагогика със специалност „Живопис“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преподава рисуване на малки таланти. Творческото й развитие включва различни периоди, в които е рисувала както графика, така и портрети. Светлите живописни творби, подредени в изложбата са от последния й период. Дебютната й изложба показва разнообразните творчески търсения, усет към детайла и пъстротата на цветовете.

Много приятели и почитатели, както и известни художници пожелаха успех на Цветелина, а приятен край на лятната вечер бе малък коктейл в галерията.

Изложбата можете да разгледате до 26 юни в галерия „Арт Кармин“ срещу Съдебната палата във Враца.

 


сн.1
сн.3
сн.4


2019-06-12 08:18:25