Административният съд отваря вратите си

Административният съд отваря вратите си

Ден на отворените врати ще проведе Административният съд във Враца. Проявата ще се състои на 5 юни от 9.30 до 16.30 часа. Целта е запознаване на обществеността с работата на съда и повишаване на правната култура на гражданите.

През деня помещенията на съда ще бъдат отворени за посещения. Гражданите, които проявяват интерес, могат да посетят и да се запознаят със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби.

Във връзка с Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, в която Административния съд – Враца и тази година участва, в 14:00 часа в съдебна зала № 3, пред ученици от 11-и клас на врачанското СУ „Христо Ботев“ ще бъде представена темата за административното правораздаване, компетентността на Върховен административен съд и административните съдилища.

Денят на отворените врати в Административен съд в града под Околчица е насочен към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване на правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на обществено доверие в нея.

 
2019-06-03 11:06:43