Официално! Пълнят банковите сметки на химиците

Официално! Превеждат пари на химиците

Започва изплащането на забатачените възнаграждения на работниците и служителите на бившия торов завод „Химко”. От понеделник по сметките на близо 700 човека ще бъдат преведени съответните суми. Общата стойност на парите, които ще отидат при персонала на обявеното в несъстоятелност дружество ще е в размер на около един милион и половина. Пари обаче ще бъдат пуснати само на работниците и служителите на „Химко”, които фигурират в изготвените списъци. Част от персонала на неработещото предприятие обаче няма да получат заработените си заплати. Причината е, че те не са включени във въпросните списъци. Според законовите разпоредби документите немогат да бъдат актуализирани, което ще доведе до това, че част от работниците няма да могат да си вземат заработените възнаграждения. Това съобщиха за „Враца днес” отлично осведомени източници.

В рамките на днешния ден синдикът Росица Томова на произволен принцип вече превежда пари по сметките на 10 човека. Разрешение за действията си тя е получила от врачанския съд.

Припомняме, че в списъка с кредиторите, които чакат пари от „Химко“, попаднаха 693 работници и бивши служители, чиито обезщетения са за 1 318 532 лева. Процедурата, която продължи 3 години, е на финалната си права.

 
2019-05-31 14:28:39