Пожар изпепели техниката на крупен фермер

Пожар изпепели техниката на крупен фермер

Пожар унищожи техниката на крупен земеделски производител от мизийското село Софрониево. Зловещият инцидент се е разиграл на 15 май. Сигнал за ставащото в населеното място е подаден в местното полицейско управление. Въпреки намесата на огнеборците огнените пламъци напълно са унищожили трактор, сеялка и култиватор. Нанесените щети са в размер на няколко хиляди левове. До момента обаче информация в полицейски бюлетин за разигралия се инцидент в Софрониево няма. Изгорялата техника се е намирала в двора на друг земеделски производител от селото. След извършения оглед според разследващите техниката се е самозапалила.

Според част от местното население обаче това не е първият палеж на собственост на земеделски производители. През последните няколко години е драскана клечката на ниви на други земеделски производители от този край. До този момент обаче въпреки воденото разследване не се е стигало до разкриване на извършителите на деянията.

За повече коментар по случая потърсихме кметът на Софрониево Демира Димитрова. Тя обаче не бе открита на мобилния й телефон.


1
3


2019-05-17 14:20:04