80 баници дегустираха гостите на празника в Баница

80 баници дегустираха гостите на празника в Баница

За деветнадесета поредна година в село Баница се проведе празникът на баницата. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов. Поздрав към участниците и гостите в Празника отправи и кметът на село Баница - Любен Нинов, който пожела здраве, сили и несломим дух.

Програмата продължи с дегустация на близо 80 баници, приготвени от майстори от читалищата в община Враца. Участниците се състезаваха в категориите - традиционна солена и сладка баница. Атрактивните тестени изделия бяха оценявани от жури, с председател - шеф Любомир Тодоров и членове - преподавателите от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство - Маргарита Григорова и инж. Цветомира Иванова.

В тазгодишното издание на Празника награди имаше както за домакините, така и за гостите, приготвили тестените изкушения. В рамките на Празника, кметът Каменов отличи тримата най-добри майстори на баницата.

Призьорите получиха грамота, парична награда и бутилка вино "Врачанска теменуга". На първо място бе Рени Георгиева от Косталево, следвана от Цецка Тодорова от Згориград и Ива Григорова от село Бели извор, които си поделиха второто и третото място.

Останалите участници бяха наградени от общинските съветници – д-р Иво Ралчовски, Владислава Лакова и Георги Генов, кмета на село Баница - Любен Нинов и народния представител Красимир Богданов.

На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет - Румен Антов, общински съветници, кметове на населени места от общината, заместник-кметът Петя Долапчиева, програмният директор на Фондация "Америка за България" - Надя Захариева и представители на фондацията, жители и гости на село Баница.

Организатори на деветнадесетото издание на Празника на баницата са Община Враца, кметството на селото и местното читалище "Светлина“.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5
сн.6
сн.7
сн.8


2019-05-12 13:52:12