Обединиха зъботехниците в съсловна организация

Обединиха зъботехниците в съсловна организация

Калин Костадинов е избран за председател на Районната колегия на зъботехниците във Враца. Това стана факт по време на провелото се късно снощи събрание в града. Зад кандидатурата му се обединиха присъстващите близо 15 специалисти. Негов заместник стана Ивайло Тодоров. За секретар на съсловната организация бе избрана Поля Тоцовска. Начело на комисията по етика пък е Димитър Тончев. Контролната комисия оглави Иван Александров. Членовете на колегията ще плащат по 120 лв. годишно членски внос.

Организацията ще защитава интересите на зъботехниците и ще помага за разрешаването на проблемите им. Досега те не са имали такава структура. След като тя вече е факт се очаква членовете й да изготвят устав. До броени дни пък председателят на новосъздадената районна колегия Калин Костадинов ще я регистрира в агенцията по вписванията.

„Тази стъпка ще изведе на светло, работещите на черно, чиито материали нямат доказан произход. Към момента около 15 зъботехници във Врачанско работят в сивия сектор. По този начин те икономисват около 3 280 лева.”, заяви Димитър Тончев.

Без съсловна организация засега са само рехабилитаторите.
2019-05-08 16:47:41