Окончателно! Боби Петров пое родилното отделение

Окончателно! Боби Петров пое родилното отделение

Доктор Боби Петров пое временно ръководните функции на акушеро-гинекологичното отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев”. Заповедта за назначаването вече му е връчена от ръководството на лечебното заведение. По закон при отсъствие на титуляра поста се заема от старши ординаторът в отделението. На такава длъжност се води в момента гинекологът д-р Боби Петров. Очаква се за мястото да бъде обявен конкурс. Това обявиха за „Враца днес” отлично осведомени източници.

До назначаването на нов временен началник от родилното отделение във врачанската болница се стигна заради смъртта на досегашния шеф д-р Иван Кръстев. Преди близо месец той бе премазан от автомобил. Зловещият инцидент се разигра във врачанското село Горно Пещене. Според запознати лекарят изпращал своя гост и му отворил портата на къщата, за да изкара колата си. Шофьорът обаче дал газ в грешната посока и блъснал намиращият се до портата д-р Иван Кръстев. Известният лекар бе намерен по-късно в безпомощно състояние и след сигнал на тел. 112 спешно бе транспортиран в столичната болница "Исул". Известният гинеколог почина в лечебното заведение.

Случаят вече е в ръцете на окръжната прокуратура в града под Околчица. От държавното обвинение вече са поръчали изготвянето на видео-техническа, съдебно-техническа и съдебно-медицинска експертизи. Те ще определят дали шофьорът, причинил зловещият инцидент ще бъде привлечен като обвиняем.

 

 
2019-05-08 16:06:22