Удължиха договора на Сашо Ангелов

Удължиха договора на Сашо Ангелов

Преди важните мачове, които ще определят кой ще завърши на седмото място, което праща на бараж за Лига Европа, ръководството на Ботев Враца направи отличен ход. Клубът удължи договора на треньора Сашо Ангелов, който остава начело на тима и през следващия сезон. Това разкри кметът на Враца Калин Каменов.

"Продължаваме съвместната си работа със Сашо Ангелов. 90 процента от футболистите вече преподписаха своите договори, както това направи и треньорът. Ще играем с почти същия състав през следващия сезон и се надявам да бъдем още по-боеспособни. Рано е за цели през следващия шампионат, дано да успеем да се преборим за първата шестица.

Показахме, че имаме добър отбор със скромен бюджет, в който преобладават българските футболисти. Аз смятам, че това е начинът, по който трябва да се работи в нашето първенство, а не с налагането само на чужденци. За мен и форматът на първенството е грешен, след като виждате, че почти се провеждаха мачове, които са без никакъв смисъл и интрига. Трупаха се само разходи за път и съдийски такси. Излишни плащания за един абсолютно сбъркан формат на първенството. Трябва да бъде сложен край на това, защото не води до резултати", каза Каменов пред "Тема спорт".

Той коментира и предстоящия сблъсък със Славия. Той е днес от 17:15 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца, а реваншът е на 10 май, петък, от 20:15 часа в столицата. "Очаквам да победим Славия. Надявам се този път да има справедливост и да се позволи да се изиграе мач, който да бъде удоволствие за публиката и след неговия край да не се говори за тенденция в съдийските отсъждания, както обикновено се случва, когато играем срещу този съперник", заяви той.

"Като цяло съперникът е фаворит, защото е домакин в реванша. Но момчетата са амбицирани да се докажат. Поставям много добра оценка за представянето на отбора през сезона. Имайки предвид, че в началото на шампионата никой не предполагаше, че Ботев може да демонстрира такива игри като новак.

Първоначално бяхме смятани за аутсайдер, за един от отборите, които ще се борят за оцеляване в Първа лига. Получи се точно обратното и няколко кръга преди края на редовния сезон дори имахме шанс да бъдем в първата шестица, но благодарение на "адекватните" съдийски намеси се стигна дотам, че отборът е във втората осмица. Но в крайна сметка това също не е лош резултат. Оценявам това и искам да благодаря на всички момчета и треньорското ръководство за прекрасния сезон, който направиха. Надявам се феновете на Ботев Враца да бъдат доволни", завърши Каменов.
2019-05-07 11:24:15