Вкараха дилър в ареста

Вкараха дилър в ареста

Дрога е иззета от дома на дилър при спецакция във Врачанско, съобщиха от областната дирекция на МВР. Вчера е била проведена специализирана операция по линия „Противодействие разпространението на наркотични вещества“. Извършена е била проверка в частен дом и прилежащи стопански постройки в село Оселна. На различни места в имота са намерени  и иззети 8 полиетиленови топчета, съдържащи семена от рода на конопа, три сухи растения от рода на конопа с дължина 110 см и плик, съдържащ 1200 семена от коноп. Иззето е общо количество 65 грама канабис. 

В хода на операцията е извършено претърсване и в друг имот на същото лице, но в село Зверино. Намерени и иззети са 4 полиетиленови топчета, съдържащи зелена суха листна маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на канабис, електронна везна и 13 пликчета суха листна маса - канабис с общо количество 26 грама.

В районното полицейско управление в Мездра е задържан стопанинът на двата имота, 43-годишен мъж от село Зверино, криминално проявен за кражби и отглеждане на растения от рода на конопа, осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство.
2019-04-19 11:15:24