Правят първа копка на MD ELEKTRONIK

Правят първа копка на MD ELEKTRONIK

Първа копка ще бъде направена на завода за информационни табели и електронни компоненти на немската компания MD ELEKTRONIK. Партньор в изграждането на завода от българска страна е строително-инвестиционната компания „Хоризонт-Иванов“. Събитието ще се проведе на 8 април от 11 ч. на терена между ж.к. „Сениче“ и квартал Кулата.

Припомняме, че германската компания MD Elektronik ще вложи 22 милиона лева в новия завод. Очаква се създаването на 300 работни места на първо време, а по-късно и разширяване на екипа до 1 000 души. Компанията произвежда кабели за пренос на данни в автомобили, както и сензори и мултимедийни модули.

Клиенти на MD Elektronik са над 40 автомобилни производители по цял свят. Кабелите на компанията могат да бъдат намерени в над 200 модела, които в момента се продават на пазара. Дружеството има заводи на три континента, а най-големият ѝ завод е в Чехия. Останалите два са в Китай и в Мексико, а този в България ще бъде четвърти. Централата се намира в Германия. Общо за компанията работят почти 5 000 души.
2019-04-01 16:00:26