5 страни с медали от международната купа по спортни танци във Вършец

5 страни с медали от международната купа по спортни танци във Вършец

Танцови двойки от Унгария, Словения, Гърция, Канада и България, триумфираха в Международната КУПА на общините по спортни танци International Dance CUP 2019 във Вършец.

Българската двойка  Сергей Дипцев и Ивета Новева спечелиха първото място при малките състезатели в категория „Стандартни и латиноамерикански танци“, като оставиха зад себе си конкуренцията от Сърбия и Молдова.

Най-добри при състезателите над 19 години за втора поредна година се откроиха една от най-успешните български двойки Мирослав Бонев и Емилия Джелебова – латиноамерикански танци. Те грабнаха и Купата на общините на област Монтана връчена им от г-н Росен Белчев областен управител на област Монтана. В същата категория при стандартните танци победили са Денес Боди и Хайнал Фрузба от Унгария. Среброто бе за състезателите от Канада, които демонстрираха изключителен професионализъм в изпълнението си на класическите танци.

Победители при юношите в категорията  латиноамерикански танци са отново български представители Давид Абрашев и Гергана Велкова от град Поморие, следвани от двойки от Молдова и Стара Загора. В стандартната програма победители са отново български тандем Атанас Кацарски и Елена Солакова следвани от състезателите от Молдова, Словения и Сърбия. Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци (WDSF) от съдийска бригада, включваща лицензирани съдии от 12 държави.

Точно 219 състезателни двойки, техните треньори и придружаващи лица от различните страни участваха в International Dance CUP на XIV Международен турнир по спортни танци във Вършец.

Всяка година, на ротационен принцип, турнирът се открива официално от кмет на една от съставните общини на област Монтана. Тази година честта се падна на кмета на община Медковец Венцислав Евгениев, който пожела на състезателите от различните страни да си тръгнат като приятели и спортните танци да се превърнат в олимпийски спорт. Отличията на най-малките връчи кметът на община Чипровци Пламен Петков.

Организатор на турнирът бе клубът по спортни танци „ОГОСТА данс“. От него изказват най-искрена благодарност на община Вършец и лично на кмета на общината инж. Иван Лазаров за безапелационната подкрепа и прекрасните условия, които ни предостави във спортна зала – Вършец. За безкористната подкрепа и подадената ръка  на общините в нашата област, на спонсори, дарители и прекрасната публика, която ни помогна да превърнем Купата на общините на област Монтана в едно зашеметяващо събитие.

 


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5


2019-03-26 07:49:00