Съдят врачански бизнесмен за укриване на данъци

Съдят врачански бизнесмен за укриване на данъци

Бизнесмен от Враца е изправен на подсъдимата скамейка. Повдигнатото обвинение срещу Пламен Тодоров е за това, че в периода от 12 юли 2007 г. до 28 март 2009 г. като управител и собственик на ЕТ „Изотекс 2001 – Пламен Тодоров” е избегнал плащане на данъчни задължения в размер на 153 241.79 лв. 75 хил. лв. от тях са по ЗДДС, а останалите средства са по данъка за физическите лица. Бизнесменът е подавал невярна информация пред НАП. При изготвянето на декларациите той е използвал неистински документи – данъчни фактури. По време на разследването е установено, че Пламен Тодоров е работил със съществуващи фирми, с които реално не е извършвал каквато и да е дейност.

Като ищец по делото е призована държавата в лицето на Министерството на финансите. Предявен е и граждански иск, който е в размер на обвинението – 153 241.79 лв. Наказанието за подобен род деяние е от 3 до 8 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество на подсъдимия.

По време на днешното заседание бе разпитан един от двамата призовани свидетели. Поради поредно неявяване в храма на Темида вторият е обявен за общодържавно издирване. Процесът срещу Пламен Тодоров е насрочен за средата на месец април тази година.
2019-03-07 09:59:08