Писаха отличен на врачанската полиция

Писаха отличен на врачанската полиция

Работата и микроклиматът в Областната дирекция на МВР във Враца са на високо ниво. Това обяви преди минути във Враца главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той пристигна в града под Околчица заедно с шефът на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски по повод отчетът на врачанската полиция.

„Много малко проблеми ми бяха посочени тук. Явно колегите се притесняват”, заяви главен комисар Ивайло Иванов. Той обаче поощри идеята за създаване на общинска полиция в областния център.

По време на днешния отчет шефът на Областната дирекция на МВР Янко Янколов връчи на главсека на силовото министерство карта на всички населени места в областта. Освен имената на селищата, в документът фигурират регистрираните престъпления и какво е полицейското присъствие в тях. От ръководството на полицията са категорични, че ще продължат със специализираните полицейски операции във всички населени места, както и с постоянното присъствие на жандармерия.

„Имаме какво още да свършим, за да подобрим работата си, тъй като се стремим да надграждаме постигнатото“, каза пред медиите шефът на ОД на МВР старши комисар Янко Янколов.

Към момента резерви се отчитат по линия на наркотиците. По този повод трябва да има по-активна работа, за да се постигат по-високи резултати, категоричен е полицейският шеф.

Единственият показател, по който може да се работи в посока превенция е високата смъртност при пътно-транспортни произшествия. Това обяви шефът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

Очаква се през тази година да бъде завишен контролът по пътищата в областта, допълниха от врачанската полиция.

 

 
2019-03-06 16:51:32