Топюрист пое защитата на рецидивист от Врачанско

Топюрист пое защитата на рецидивист от Врачанско

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов  /на снимката/ пое защитата на подсъдим за катастрофа във Врачанско. Камен Дайчев е вкаран в съда заради това, че по непредпазливост е предизвикал смъртта на 2-годишно дете и майка му, бременна с близнаци. Жестокият пътен инцидент се е разиграл през есента на миналата година, на пътния участък между с. Попица и Бяла Слатина. Днес във врачанския окръжен съд се проведе разпоредителното заседание срещу водача на лекия автомобил. Председател на съдебния състав бе Иван Маринов, а прокурор Камелия Трифонова.

Обвинителният акт е срещу Камен Дайчев. Той е криминално проявен, рецидивист. Във фаталната нощ срещу 17 септември миналата година подсъдимия, който е без книжка заради бракониерски добив на дърва, сяда зад волана на автомобил обявен за издирване в Швеция, с чужди транзитни номера и след употреба на алкохол. Тест с дрегер отчел 1.40 промила. Експертиза доказа, че преди кървавия инцидент колата се е движила със 104 км/ч при позволени 90. При челния удар в крайпътното дърво, загина на място 2- годишно дете, седяло в скута на майка си на предната седалка. Майката, на 22- години, бременна с близнаци, почина по- късно в белослатинската болница.

Едно от повдигнатите обвинения на водача е за причиняване на смърт по непредпазливост на четири лица. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години лишаване от свобода. Другото обвинение е за неправоспособност и употреба на алкохол, за което наказанието е до една година затвор и глоба. Близки на загинала се надяват той да бъде съден с цялата строгост на закона. Засега роднините на загиналата не са предявили претенции за обезщетение. Очаква се същинския ход на делото на бъде даден в края на месец март.
2019-02-22 14:59:57