„Да“ на зимния туризъм на Ком, Пършевица и Миджур!

„Да“ на зимния туризъм на Ком, Пършевица и Миджур!

Успехът на Алберт Попов в слалома онзи ден ни подсети нещо. Че малките нации могат да бъдат големи в спорта, когато има условия за това децата да тренират. Затова стига безплатна реклама на Банско, осигурявана от еколози и клакьори! За да има нови шампиони като Петър Попангелов, Екатерина Дафовска и Павлина Филипова /родени в малки градчета/, има нужда от десетки малки ски-курорти. Там, където всеки уикенд, срещу символична такса за ски-влека, малките българчета да трупат майсторство и здраве.

За да стане това, не ни е виновен Цеко, че иска да печели много и бързо. Не са ни виновни зелените, че защитават техните /и малко чужди/ интереси. Виновни са двете министерства, коiто би трябвало да развиват туризма и екологията, а не да обслужват туристическите монополи!

Печеливш туризъм и нови шампиони ще има само тогава, която се карат ски на Миджур, Ком, Пършевица, Узана, Картала, Осогово, Алеко и много други места! Държавата трябва само малко да ги насърчи и да не пречи! От това ще имат полза и прекрасните ски-курорти Боровец, Пампорово и Банско! Защото  когато се почувстват готови за шампиони, малките скиорчета ще потърсят големите писти.

Иво ЙОРДАНОВ


сн.1
сн.2


2019-02-03 10:14:23