Ученици претвориха немските коледни традиции

Ученици претвориха немските коледни традиции

В последните учебни дни на календарната 2018  в СУ "Васил Кънчов" се проведе Коледна работилница с учениците от петите класове, изучаващи немски език. На шест работни места - станции, учениците в шест работни екипа,  водени от аниматори показаха наученото до момента, майсториха сувенири и коледни картички, сглобяваха пъзел и пяха немски песни.

Гости на празника бяха директорът на училището Димитър Марков, учители, преподаващи в пети клас и родители. Спонсори на изявата бяха родители и частни лица. Участниците получиха коледни картички от учителката по немски език. Украсата на класната стая даваше информация за празниците в немско говорящите страни и допълваше празнично-работната атмосфера.

С изработените картички във фоайето на училището беше подредена изложба, а на втория етаж аниматорите - Ванеса Христова, Ева Вутова, Гергана Димитрова, Виктория Николова, Нивея Асенова, Владислава Петкова от 11б и Христиана Илиева от 7 б клас подредиха изложба  с постери и дипляни, получени от Залцбург и Германия.

Завършек даде и иновативния урок в 10 б клас на тема : "От мурсалския чай до коледния щолен", на който учениците представиха интересни факти за откриватели от Германия, допринесли за напредъка на човечеството: Аугуст Гризебах, открил мурсалския чай в България, 110 години от патентоването на филтъра за кафе от Мелита Бенц, Йохан Якоб Швепе - открил  напитката Швепс, Ханс Ригел- бонбоните Харибо, Анри Нестле - адаптираното мляко за бебета. Часът завърши с дегустация на немски коледни джинждифилови сладки, бонбони, щолен и швепс.
2018-12-28 07:49:58