Нисторов хвърли оставка, пускат конкурс

Нисторов хвърли оставка, пускат конкурс

Конкурс за шеф на общинското предприятие „Обредни дейности” обявиха от кметската администрация във Враца. Причината за търсенето на нов директор на фирмата е, че досегашния началник Илиян Нисторов е подал сам молбата си за напускане от високия пост. Веднага след внасянето на документа в общинската администрация Нисторов е излязъл в болничен. За повече коментар по случая екип на „Враца днес” го потърси за коментар. Той обаче не пожела да коментира каквото и да било около молбата му за напускане от шефското място в „Обредни дейности”. Според достоверен източник с инициали И. П. Ц., проблемът на ръководството на предприятието не е с погребалните агенции, а с извършен одит и констатирани вреди от бивши ръководители и служители на "Обредни дейности".

Новият директор на предприятието ще го ръководи за срок от 3 години. Той трябва да организира и управлява дейността на фирмата, съобразно действащото законодателство, решенията на Общинския съвет и актовете на врачанския градоначалник. Обредният шеф също така трябва да организира и контролира ежегодното разходване на средствата в рамките на утвърдените бюджетни кредити, съгласно бюджета на Община Враца и да носи отговорност за спазването на финансово-счетоводната дисциплина.

Основните изисквания към кандидатите са да бъдат дееспособни физически лица, да са български граждани, да не са осъждани. Отделно от това те трябва да имат висше образование със степен „магистър” в областта на икономиката и/или социалната дейност.

Конкурсът с мераклиите за високия пост ще се проведе в няколко етапа – подбор на документи, оценка на концепцията за развитието на „Обредни дейности” и интервю. Документите за участие в надпреварата ще се подават в община Враца.
2018-12-06 16:10:30