Стотици врачани отбелязаха Никулден

Стотици врачани отбелязаха Никулден

С благотворителна изложба- базар във Враца бе отбелязан християнският празник Никулден. Старт на тържеството бе даден от градоначалникът Калин Каменов. Той благодари на всички именници, търговията и рибарството, чиито покровител е Св. Николай Чудотворец.

„Ако преди години Никулден бе по-скоро семеен празник, то днес всички ние сме тук, на площада и заедно почитаме покровителя на банкерите и семейството – Свети Николай. Надявам се с всяка изминала година, присъстващите да са все повече. С моя екип продължаваме традицията на празника да се провежда Никулденски базар, като със събраните средства ще бъде подпомогната родолюбивата инициатива за изграждането на паметник-чешма за Людмил Кирков. Пожелавам на всички именици и присъстващи да са здрави и да постигат много успехи. Честит празник!“, каза Калин Каменов в приветственото си слово.

На жителите и гостите на града бяха раздадени над 1 500 порции от рибния курбан. Празникът продължи с традиционна кулинарна изложба-базар на шарани. Петдесет риби, приготвени от професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от майстор-готвачите от Общинско предприятие „Социални дейности”, бяха предложени за закупуване от гражданите. Средствата, получени от изложбата-базар, ще бъдат дарени за изграждане паметник на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков.

Празничната програмата през деня ще продължи в 16:30 часа, когато ще бъдат запалени светлините на коледната елха и по този начин ще бъде поставено началото на коледно-новогодишните празници в града.

 


1
2
3
4


2018-12-06 13:56:52