Полицай нападна мъж, прокуратурата се самосезира

Полицай нападна мъж, прокуратурата се самосезира

Цялостна проверка по повод излъчения материал в предаването „Господари на ефира”, съдържащ твърдения за осъществено полицейско насилие върху жител на Бяла Слатина разпореди Окръжната прокуратура във Враца. От държавното обвинение ще съберат данни въз основа, на които да прецени необходимостта от образуване на досъдебно производство. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в града под Околчица.

Пострадалият разказа, че е бил в заведение със свои приятели.

”Влязоха една група роми, нямаше места за тях, собственикът ги помоли да напуснат”, разказа мъжът. Малко след това обаче един от групата се върнал с моторна резачка и срязал вратата на заведението. Клиентите се обадили на 112. След като пристигнали обаче полицаите ги попитали защо не са се разправили сами.

„Аз попитах единия полицай защо не ходят да ги търсят, а стоят при нас и се разправят. И той ми вика: „Тука, като сте били пълна кръчма, защо не сте се саморазправили с тях.” И аз се обърнах, и казах: „Вие сте големи смешници”. И той тръгна по мен и ми каза: „Ма аз цяла вечер само с тебе ли ще се разправям”. И влезе вътре. И ме почна – само по главата. Над 10 удара”, разказа пострадалият.

Според него на случката е имало много свидетели. Един от тях потвърди за побоя. По думите му полицаят не е бил провокиран. Не е имало и арест. „Ще си търся правата”, закани се пострадалият.
2018-10-16 13:31:18