Сменят шефа на Кожното във Враца

Сменят шефа на Кожното във Враца

С нов управител ще бъде Центърът за кожно-венерически заболявания във Враца. Кой обаче ще бъде той ще реши на предстоящото си заседание другата седмица Общинския съвет в града.

Причината за избор на временно изпълняващ шефския пост на лечебното заведение е, че досегашния началник д-р Магдалена Петкова е депозирала молба да бъде освободена от ръководната позиция. По този повод в началото на следващата седмица местния парламент ще избере временен шеф на Центъра за кожно-венерически заболявания. Същевременно съветниците ще открият и процедура за провеждане на публичен подбор за избор на управител на кожния център.

Припомняме, че д-р Магдалена Петрова бе избрана за управител на медицинското заведение през месец април 2016 година. Тя беше  единственият кандидат за поста, като след проведен конкурс получи много добра оценка от 5.25 точки и заслужено седна на директорското кресло, което дотогава се заемаше от д-р Григор Томов.  Д-р Магдалена Петкова трябваше да управлява медицинското заведение със 100-процентово общинско участие през следващите 3 години. Тя спечели втория конкурс за мястото, след като първото издание на надпреварата не намери претендент.

Д-р Петкова е известна в града като управител на служба по трудова медицина, която работи с клиенти от цялата страна. Има опит и като координатор на здравно-осигурителни компании.
2018-09-20 09:35:24