Канят врачани на безплатни прегледи

Канят врачани на безплатни прегледи

Безплатни медицински прегледи ще се проведат утре във Враца. За целта в областния град ще бъдат разположени два пункта. Единият от тях ще е срещу кино „Коларов”. Вторият ще бъде разположен на общинския пазар в ж.к. „Дъбника”. Пунктовете ще работят от 10.30 до 15.30 часа. Организатори на проявата са врачанската структура на Ротари клуб. Целта на благотворителната инициатива е да се подпомогне здравословното състояние на жителите на Враца, категоричен е президентът на ротарианците Ивац Митов.

Здравната кампания в града под Околчица ще предостави професионална консултация на хората, относно високия сърдечно-съдов риск при съчетание на артериална хипертония и захарен диабет. Всеки желаещ ще има възможност да направи безплатни тестове на кръвната си захар и да измери кръвното си налягане.

„Осъществяването на здравната кампания на 13 юни и предоставянето на безплатни профилактични прегледи за кръвно налягане и кръвна захар ще повиши информираността на хората за значението на високото кръвно и захарния диабет, като рискови фактори за възникване на различни сърдечно-съдови , мозъчно-съдови, бъбречни и други усложнения”, категоричен е президентът на Ротари клуб Ивац Митов.

 

 
2018-06-12 13:46:40