Рейсове втора ръка тръгват по пътя на тролеите

Рейсове втора ръка тръгват по пътя на тролеите

С автобуси втора ръка запълва автопарка си общинското дружество „Тролейбусен транспорт”. За целта от ръководството на транспортната фирма вече са обявили обществена поръчка за наемането на 7 употребявани рейсове, които ще струват около 30 хил. лв. С взетите превозни средства ще бъде изпълнявана общинската транспортна схема. Това обяви за „Враца днес” шефът на „Тролейбусен транспорт” Николай Вълков. Точно кои линии обаче ще обслужват автобусите втора употреба, той не пожела да уточни.

Крайният срок за получаването на офертите е 17 май. Документите ще бъдат отворени на следващия ден. Участникът, предложил по-висока цена от обявената за максимално допустима стойност за обществената поръчка, ще бъде отстранен от последващо оценяване и класиране.

Официалната справка показва, че това не е първият случай, в който тролейбусното дружество попълва автопарка си с рейсове втора ръка. В края на миналата година общинската администрация в града брои около 70 хил. лв. за закупуването на 10 рейса, които да покрият „оголените” междуселски линии. Идеята дойде, след като фирмата превозвач, която по силата на договор обслужваше тези маршрути, отказа да поднови споразумението с местната управа. Мотивът бе, че заради нередовни таксита, които возят хората от селата на цените на автобусните билети, транспортната услуга е станала нерентабилна и превозвачът генерирал загуби. Употребяването превозни средства дойдоха от досегашната транспортна фирма.
2018-05-15 10:51:35