Вдигнаха заплатите на медицинските специалисти

Вдигнаха заплатите на медицинските специалисти

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден и Световния ден на здравето – 7 –ми април, който е и професионален празник на здравните работници, ръководството на Община Враца осъществи обещаното поредно увеличение на основните заплати на медицинските специалисти от детски градини, ясли и училища в града. Повишението е средно с по 85 лв., с което средната брутна заплата в „Детско и училищно здравеопазване“ достигна 725 лв.

Бяха утвърдени и нови Вътрешни правила за работна заплата за 2018 г. в сектора, в които е заложено нещо ново, а именно: ежемесечно изплащане на допълнително трудово възнаграждение в размер на 20 лв. на медицински специалисти, притежаващи първи сертификат за качествени грижи, издаден от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ и 40 лв. за втори и всеки следващ сертификат.

Като допълнително трудово възнаграждение, медицинските специалисти получиха и още по 100 лв., по случай професионалния си празник, като за първа година, този стимул получават и медицинските специалисти от социалните услуги на територията на общината.

Във всички детски, учебни и социални заведения ще бъде отбелязан Световният ден на здравето с различни форми и мероприятия с цел повишаване на здравната култура на подрастващите и уважение към професията на здравния работник.

 
2018-04-03 14:56:09