Филиалът на ВТУ отвори врати за бъдещи студенти

Филиалът на ВТУ отвори врати за бъдещи студенти

Днес филиалът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ провежда традиционния си ден на отворени врати. За първа година кандидат-студентите и техните родители бяха посрещнати в новата- топла и комфортна база на бул. „Мито Орозов“ 59. Лично директорът проф. Маринела Михова и зам.-директорът Даринка Костадинова поздравиха първите посетители на висшето учебно заведение.

Основните предимства на филиала на ВТУ във Враца бяха показани на мултимедийна презентация. Сред тях са добрата професионалната подготовка, квалифицираните преподаватели, уютната учебна среда, реалната възможност за професионална реализация и близостта до дома.

Директорът на филиала проф. д-р Маринела Михова отговори подробно на зададените от кандидат-студентите въпроси. Тя разясни възможностите за бърза реализация на завършващите „Социална педагогика“ в широк спектър от институции, които функционират в Северозападна България и за които няма специалисти. Тя даде пример с общините Враца и Видин, които развиват активно тези услуги, а имат вакантни длъжности.

Заместник-директорът Даринка Костадинова подчерта перспективността на педагогическите специалности с диаграма за предстоящото пенсиониране на учители в област Враца. Тя обърна внимание и на дефицита на начални учители и такива по математика, информационни технологии и български език.

В момента във филиала на ВТУ във Враца се обучават 500 студенти по 10 специалности. Най-търсени на Началната и предучилищна педагогика и Психология. От ръководството му са убедени, че с новата база ще привлекат още по-голям брой студенти.

Всички гости на Деня на отворени врати имаха възможност да разгледат новата база на учебното заведение и получиха информационни материали за него.

 


сн. 1


2018-02-17 12:06:44