Рокади на върха в Кауфланд

Рокади на върха в Кауфланд

Иван Чернев е новият председател на УС на Kaufland България, считано от 14 февруари 2018 г. Той има дългогодишен опит в Kaufland в Германия и други европейски държави. 

Досегашният председател на Управителния съвет Димитър Спасов бе начело на компанията от стъпването й в страната. Компанията благодари за изключителните му отдаденост и принос в израстването и затвърждаването на Kaufland като категоричния лидер в модерната търговия в България. Димитър Спасов и занапред ще подпомага дейността на Kaufland.

За 12 години на българския пазар компанията изгради верига от 58 хипермаркета на територията на 33 града в страната, предоставяйки разнообразие от качествени и свежи продукти на потребителите. Паралелно с устойчивото си бизнес развитие, Kaufland България се превърна в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика, инфраструктурата по места и повлия положително върху социалното развитие в страната.

Под ръководството на Иван Чернев Kaufland България ще продължи да развива своята дейност у нас. С дългосрочната цел да продължи лидерството си в сектора компанията навлиза в активна фаза на модернизация в полза на крайния клиент. Като част от нея Kaufland ще продължи да обновява обектите си и да осъвременява продуктовия си асортимент, както и да засилва позитивното въздействие върху общността на национално и регионално ниво. Паралелно с модернизацията, до 2019 г. компанията ще разшири веригата си и с още два хипермаркета у нас – първият във Велико Търново и пети във Варна.

 
2018-02-13 16:50:56