Глад за кадри тормози бизнеса във Враца

Глад за кадри тормози бизнеса във Враца

Част от фирмите във Враца са пред закриване. Причината е, че собствениците не могат да намерят кадри, въпреки предлаганите месечни възнаграждения от 1 000- 1 500 лв. Това стана ясно днес по време на провелата се среща за план приемът за новата учебна година.

 „Шест фирми с различна дейност обявиха, че нямат кадри. Ако искаме да го има този град, трябва да помислим за бъдещето“, призова кметът Калин Каменов, според когото глад за IT специалисти винаги ще има, но е важно да има и подготвени кадри, които да работят като стругари, фрезисти и строители. „Представете си откъде ще вземем работници, ако бъдат одобрени половината от одобрените за финансиране 120 блока за саниране във Враца тази година“, обърна се към директорите на гимназии и средни училища кметът. Калин Каменов бе категоричен, че ако искаме Враца да се развива като икономически център трябва да можем да осигурим кадри за бизнеса

По време на срещата представителите на бизнеса излязоха с предложение да подкрепят и помагат финансово ученици, които завършват средно образование и учат след това задочно. В същото време ако учебно заведение осигури кадри на бизнеса ще получи стимул.
2018-01-10 09:21:19