Слагат осветление на стадион „Христо Ботев”

Слагат осветление на стадион „Христо Ботев”

Лидерът във Втора лига „Ботев – Враца” ще вдигне осветление на стадиона си за старта на следващия сезон. Тимът, воден от Сашо Ангелов, има сериозни амбиции за промоция в елита, а с поставянето на прожекторите ще приведе "Христо Ботев" в много добър вид за Първа лига. Клубът планира да кандидатства по проект, който ще бъде финансиран частично от държавата - през община Враца или Министерството на спорта. Това ще им позволи да играят без пречки на свой терен в елита. През 2015 г. „Ботев” обнови изцяло със седалки централната си трибуна, а смени и тревното покритие на стадиона. Осветлението е последното условие за домакинства в Първа лига.

Не е изключено обаче отново да се подмени и теренът, тъй като през есента не бе в перфектно състояние. Прожекторите биха се превърнали в поредното подобрение по базата на клуба. В изминалите месеци протекоха усилени дейности, които бяха насочени към създаване на добри условия за школата. Бе изграден изкуствен терен за юношите, с осветление към него, на който вече може да се тренира.

Кметът на Враца Калин Каменов пък обяви, че напролет спортен комплекс "Христо Ботев" ще се сдобие с още едно игрище, а ще се направи и ремонт на съблекалните. Клубът стяга по-скромна, но здрава зимна селекция, с която да преследва класиране в елита. „Ботев” вече поднови договора на старши треньора Сашо Ангелов за още година и половина. Предстои зелените да обявят и програмата си за зимната подготовка, като това ще се случи в рамките на 2-3 дни.
2018-01-03 15:13:45