Отличиха прокурор с „Джовани Фалконе”

Отличиха прокурор с „Джовани Фалконе”

С наградата „Джовани Фалконе” е удостоен държавният обвинител от Районната прокуратура в Оряхово Емилиян Костов. Грамотата му е връчена за реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституция, детска порнография, корупцията, тероризма и изразена подкрепа на каузи м полза на обществото и за формите на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение. Призовете в тазгодишното издание на конкурса „Страхливият умира всеки ден, а смелият – само веднъж“, бяха присъдени в Благоевград. Грамотата на оряховския прокурор бе връчена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Награда на името на Джовани Фалконе е учредена през 2009 г. по инициатива на Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия. Тя се присъжда на съдии, прокурори и следователи, които прилагат с необходимите професионализъм и строгост законите, свързани с употребата и разпространението на наркотици.

Джовани Фалконе, на чието име е учредена наградата, е италиански магистрат, който признат за един от бащите на борбата с мафията и е международно признат като пример за професионализъм и всеотдайност в работата, както и за морално поведение, доказани през дългогодишната му кариера.

 

 

 
2017-11-02 15:23:19