Врачани висят по час за такси

Врачани висят по час за такси

Стотици врачани висят по час и повече за поръчана таксиметрова кола през последните месеци. За проблема сигнализираха потърпевши граждани. По думите им, диспечерите приемали поръчки, но кола изобщо не пристигала. От фирмите пък не давали обратна информация дали адресът ще се обслужи или не. Абсурдът е, че ситуацията се повтаря по всяко време на денонощието, дори в петък и събота вечер, когато традиционно такситата имат богат „урожай“.

За коментар потърсихме шофьори от 2 конкуренти местни фирми. И двамата не отрекоха за проблемите и заявиха, че ги отдават основно на липса на коли и водачи. По думите им броят намалявал, а тези, които работят редовно, често отсвирвали поръчките от диспечера и разчитали на редовни клиенти.

„Имаме си хора, които особено през уикенда или вечер си пътуват по вили, лозя и села. Логично е да возим тях с приоритет“, признава шофьор, пожелал  да остане анонимен. Той препоръча врачани да си „резервират“ кола отрано и да търсят лична връзка с водача. Той припомни, че идва зимата, когато бакшишите традиционно пробират адресите според обстановката по улиците. 

Въпросът е ще намерят ли местните фирми способ да информират  и обслужат клиентите си, или врачани ще висят като паяци в очакване на въображаемо такси.
2017-10-31 09:33:35