Вадят на показ спорни договори на врачанската болница

Вадят на показ спорни договори на врачанската болница

Финансови експерти от Министерството на здравеопазването проверяват МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Специалистите нахлуха в лечебното заведение в средата на тази седмица, ден след посещението в града на зам. министъра по здравеопазването Лидия Нейчева. Проверката тече успоредно с тази на Агенцията за държавна финансова инспекция. Под погледа на проверяващия екип са освен настоящите дейности, но и 10 години назад. Акцент са два спорни договора, касаещи сключен договор с външна фирма и този с частно медицинско заведение на територията на болницата.

Междувременно от другата седмица ръководството на МБАЛ „Христо Ботев” и зам. министърът на здравеопазването Лидия Нейчева започват преговори с доставчиците за вдигането на запорите. Преговорите за отпускането на заем на здравното заведение пък вече са изцяло в ръцете на здравното заведение.

„При подаването на оставката ми не виждах светлина в оздравяването на болницата. След поетия ангажимент от страна на здравното заведение и започналите реални мерки вече има реални индикации, че нещата ще се случат. Това ни дава и повод да имаме сигурност.” , заяви изп. директор на врачанската болница Орлин Цветков.

 
2017-10-13 14:41:28