МБАЛ „Христо Ботев” вече има лекарства и консумативи

МБАЛ „Христо Ботев”  вече има лекарства и консумативи

Доставени са всички необходими консумативи и медикаменти на МБАЛ „Христо Ботев”. Количествата са достатъчни за повече от 30 дни. Информацията бе съобщена по време на проведения вчера Медицински съвет. В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80 % от заплатите за август, а до края на месец октомври останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември. Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг. Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите. Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.- министър Лидия Нейчева вече са изпълнени. Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.

Ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране.

Припомняме, че скорострелното снадбяване с консумативи и лекарства стана факт след намесата на зам. министър Лидия Нейчева. В средата на тази седмица тя пристигна в града за среща с персонала и ръководството на МБАЛ „Христо Ботев”. Освен обещания „екшън план” за спасяването на клиниката от финансовия крах тя пое ангажимент за спешна доставка на медикаменти и консумативи.

 

 
2017-10-12 14:28:08