Враца отбелязва Световния ден на ходенето

Враца отбелязва Световния ден на ходенето

Община Враца и Българската асоциация спорт за всички организират за 25 пореден път Световен ден на ходенето 2017. Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

            Тази година Община Враца обединява събитието с емблематичния за града поход - събор „Речка”, който ще се проведе за 32 пореден път.

Пешеходен лъч от ученици и любители на туризма ще потегли от паметника „Лъвчето” точно в 8.00 ч. на 14 октомври /събота/. Участниците ще преминат 12-километров маршрут и около 11.00 ч. се очаква да пристигнат в местността „Речка”, където ги очакват спортно - туристическа щафета, крос, теглене на въже и свободни разходки. В района ще бъде разкрит подкрепителен пункт с храни и напитки.

            За първа година организаторите са предвидили томбола с награди, в която ще участват всички включили се в инициативата. Участниците в спортно - състезателните игри ще получат купи, медали и лакомства.
2017-10-10 09:13:07